пʼятниця, 20 січня 2017 18:22

Вийшов новий альбом реггі-гурту "The ВЙО"

 

Гурт "The ВЙО" презентував п'ятий студійний альбом "Зелений". Платівку складають 11 пісень. Серед них одна композиція англомовна - "Ukraine Must Be Free". "Україна має бути вільною! Підспівуй, якщо згоден", - закликають"The ВЙО". Попередній альбом "Мапа" вийшов 2014-го.

"Зелений" народився влітку минулого року під час подорожі до найбільшого європейського фестивалю реггі-музики Rototom Sunsplash в Іспанії. Там реггі - це не андеграунд, як звикли вважати в Україні. Не очікували побачити таку кількість фанатів цієї музики. Вирішили зробити альбом супер-реггі пісень. Фестиваль повернув мені віру в цей стиль. Будемо продовжувати розвивати реггі в нашій країні. Україна не має пасти задніх", - сказав лідер гурту "The ВЙО" Мирослав Кувалдін.

Відеозвіт подорожі на фестиваль став основою кліпу на першу пісню платівки "Радію Я".



Rototom Sunsplash відбувається щороку влітку з 1994-го в місті Бенікасім іспанської автономної області Валенсія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брати Гадюкіни" зібралися разом вперше за 10 років

"У записі кількох композицій взяли участь наші друзі", - додав Мирослав. Пісня "Кличу" створена разом із київським гуртом "SHRI-Ланка". Група існує з 2008 року. Її лідер - Олександр "Піджак" Травніков. Грають "слов'янське реггі".

"Ganja" записали з нігерійським хіп-хоп виконавцем Джеррі Оуедамолою, який живе у столиці. Виступає під псевдонімом J Done.

 

Композицію "Коляда" зробили у співпраці з київським фольклорним гуртом "Врода". Автор тексту й музики — Мирослав Кувалдін. Колядка наснилася йому уві сні. У записі "Вертай Дівче" взяв участь скрипаль Василь Попадюк. З 1997-го живе в канадському місті Торонто.

У "The Best" англомовна лише частина приспіву. "Тебе зустрів я у центрі Львова. Очі твої завжди блищали так загадково, як вогні. Ти виглядала як іноземка, твій ніжний стан... Я пригадав усі вірші Шевченка і сказав: "Ти - best of the best of the best of the best", - співає Кувалдін.

"Все що по собі лишила школа — страх, біль, злість. Спів і малювання, фізкультура — шість, шість, шість. Пам'ятаю з самого початку не-на-висть. В табелі стоїть твоя печатка — шість, шість, шість", - згадують шкільні роки в пісні "Школоло" "The ВЙО".

27 січня гурт виступить у Торонто. 17 лютого презентують новий альбом у київському клубі Atlas. Вартість квитків від 150 грн.

"The ВЙО" 1991 року заснували Мирослав Кувалдін і Сергій Підкаура в Кобиляках на Полтавщині. 1995-го стали лауреатом фестивалю "Червона рута". Гурт складають 7 музикантів, які живуть у Києві та на Львівщині. Зустрічаються для роботи в студії та концертів.
Зараз ви читаєте новину «Вийшов новий альбом реггі-гурту "The ВЙО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі