вівторок, 02 вересня 2014 13:42

Вийшла друком антологія авангардової укранської поезії

Вийшла друком антологія авангардової укранської поезії

У видавництві "Смолоскип" вийшла друком антологія "Українська авангардна поезія (1910-1930)". Це – вірші понад сорока поетів першої половини ХХ століття, що віддали належне різним літературним напрямкам: футуристів, конструктивістів, дадаїстів, експресіоністів та інших. Серед них: Михайль Семенко, Микола Бажан, Віктор Вер, Сава Голованівський, Майк Йогансен, Гео Коляда, Едвард Стріха.

З передмови Олега Ільницького: "В антології зібрано понад сорок поетів різних аван­гардних настроїв. Це дивовижна кількість, якщо взяти під увагу факт, що критика довго переконувала нас, що український авангард − це незначне і маловажне явище, яким захоплювалися тільки одиниці, нездібні до справжньої творчості".

Як зазначено в офіційному прес-релізі, "експериментальна, часто епатажна, наївна й непроста водночас, поезія авангардистів ХХ століття, завдяки новій антології, значно розширить коло своїх читачів".

Зараз ви читаєте новину «Вийшла друком антологія авангардової укранської поезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі