середа, 27 червня 2012 23:53

Відомий австралійський художник напише 30 портретів за 30 днів

Відомий австралійський художник напише 30 портретів за 30 днів
Вінсент Фантауццо. Фото: lucid.org.au

Австралійський художник Вінсент Фантауццо, який отримав найбільшу популярність як портретист, вирішив взяти участь у своєрідному художньому марафоні. Протягом місяця він збирається написати портрети тридцяти австралійців.

На сайті Національної галереї Вікторії (NGV) повідомляється, що марафон під назвою "30 портретів за 30 днів" розпочався 23 червня. Фантауццо переїхав до студії NGV, де приступив до роботи: щодня він буде писати портрет австралійців, які його надихають.

Серед моделей є і дуже відомі в Австралії особистості - наприклад, австралійський режисер і сценарист Баз Лурман, новозеландська співачка Кімбр, а також австралійський шеф-кухар Метью Моран. Експозиція в NGV Studio буде формуватися протягом місяця, проте глядачі можуть відвідувати її з дня відкриття. Завершиться ж проект 29 липня.

Це не перший 30-денний марафон Фантауццо. Подібні експерименти він проводив у Нью-Йорку (2011) і Гонконгу (2008). Вінсент Фантауццо є автором портрета актора Хіта Леджера, який був зроблений незадовго до смерті артиста. Картина принесла художнику другу премію Арчібальда (Archibald Prize), одну з головних художніх нагород Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Відомий австралійський художник напише 30 портретів за 30 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі