вівторок, 28 лютого 2017 06:59

Відкриють перший Музей новин

2-26 березня в київському "Мистецькому Арсеналі" працюватиме перший український Музей новин. Відвідувачі зможуть побачити восьмиметровий прапор, який В'ячеслав Чорновіл і його соратники внесли в зал Верховної Ради 24 серпня 1991 року. З того часу стяг ще жодного разу не залишав стін парламенту. Вартість квитків для дорослих становить 60 грн. Для дітей, студентів та пенсіонерів — 30 грн.
Автор: Побединський Віктор/УНІАН
  Прапор, що ознаменував незалежність України 24 серпня 1991 року
Прапор, що ознаменував незалежність України 24 серпня 1991 року

"Зібрали під одним дахом експонати, які раніше ніде і ніколи не можна було побачити разом. Як двигун найбільшого літака в світі Ан-225 "Мрія", нагороди з "Євробачення" Руслани і Джамали, олімпійські медалі гімнастки Лілії Подкопаєвої, чемпіонський пояс Віталія Кличка. "Кобзар", який побував в на земній орбіті з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком. Транспаранти трьох українських революцій — На граніті, Помаранчевої та Революції гідності. Хочемо показати українцям, як створюються новини. Готуємо інтерактивні зони, в яких кожен зможе спробувати себе в ролі ведучого і репортера. Начитати погоду і новини, опинитися в студії ТСН або на трибуні Верховної Ради", - сказав директор інформаційного мовлення "1+1 медіа" Сергій Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цьогоріч на "Оскарі" перемогла політика" - кінознавець

Елемент одного з двигунів літака "Мрія" важить 5 тонн. Його доставлять у спеціальній транспортувальній капсулі.

Глядачів також чекають історії героїв новин, тести на знання новин, вміння відрізняти правду від вигадки, розгадувати секрети журналістів. Та голосування за 10 найважливіших новин в історії незалежної України.

Проект "Музей новин" присвячений 20-річчю ТСН. Розповість про виробництво новин, телевізійної кухні та історії головних подій незалежної України.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють перший Музей новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі