пʼятниця, 20 грудня 2013 17:29

Від романів Дочинця до оперних партій - оголосили короткий список Шевченківської премії 2014-го

Від романів Дочинця до оперних партій - оголосили короткий список Шевченківської премії 2014-го

На здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 року надійшло 55 подань.

До участі у третьому турі конкурсного відбору допущено такі твори: книга поезій "Амальгама" Юрія Буряка, романи Мирослава Дочинця "Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії" та "Горянин. Води Господніх русел", книга поезій "Мисливці на снігу" Констянтина Москальця, дилогія "Час смертохристів", "Час великої гри" Юрія Щербака.

Книга Ірини Гаюк "Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні" та історичний нарис "Романа Коваля Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею".

Монастирська Людмила за виконання провідних партій в оперних виставах Національної опери України в сезонах 2009-2013 років. Музичний альбом "Тарас Шевченко. Солоспіви" та концертні програми останніх років Мустафаєва Фемія

Цикл живописних творів "Ремінісценції" Любомира Медведя, цикл декоративних панно та керамічних портретів Людмили Мєшкової, а також опера "Летючий Голландець" Р. Вагнера в Донецькому Національному академічному театрі опери та балету імені А. Б. Солов'яненка.

Зараз ви читаєте новину «Від романів Дочинця до оперних партій - оголосили короткий список Шевченківської премії 2014-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі