середа, 18 грудня 2013 18:14

"Хто прочитає Карпенка-Карого, зрозуміє, що Янукович – суто український президент" - Михайло Бриних
6

Фото: Фото: Михайло Бриних

17 грудня о 18.00 у вінницькій книгарні "Є" відбулась презентація книг Михайла Бриниха "Шидеври вкраїнської літератури" та "Шидеври світової літератури". Обидві написані суржиком. В них йдеться про відомих письменників та їх твори. Сам Бриних жартує, що це хрестоматія з цікавинками.

Як повідомив автор, в книгах немає якихось унікальних, викопаних в архівах даних. Але подача матеріалу та деякі нюанси з життя письменників заохочують до прочитання.

"В "Шидеврах вкраїнської літератури" намагався розвіяти міф про універсальність страждання і недолі нашої літератури. Навіть у найбільшої "плакси", "ревуна" Панаса Мирного все відбувається на рівні фіксації трагедії. Хто прочитає Карпенка-Карого, зрозуміє, що Янукович – суто український президент. Все під себе і побільше. А "Кайдашеву сім'ю" Нечуя-Левицького я постійно бачив в дитинстві в нашому будинку на три родини. Згадую, що навесні було заведено підживлювати городи людським лайном. От вже розмерзлося, але всі чогось чекають. І тільки хтось вивісить велике прання, починається: черпають і носять. "Нечуй-Левицький відпочиває" - казав мій батько", - розповів він.

Читачі цікавились, чи можна знайти Бриниха у соцмережах і чи активний він користувач.

"В мене є свій акаунт, але я рідко заходжу туди. Інтернет – це засіб швидкого поширення інформації. Там неважливо, який ти комент напишеш – професійний чи ні. Головне – вчасно. Це просто треба сприйняти, як даність, але не заглиблюватись. Та я не ведусь на переписки в соцмережах. Визнаю тільки живе спілкування. Чесно кажучи, і з людьми рідко спілкуюсь. Більше – з тваринами. У мене є 5 котів, і у кожного свій характер, я своя мова. Іноді я уявляю, що мої тексти пише хтось з них", - посміхнувся письменник.

Письменник зізнався, що ніколи не перечитує свої книги.

"Мені книга цікава, поки я її пишу. Потім зразу втрачаю до неї інтерес. Якось так, що сам процес мені подобається більше, ніж результат. Письменником захотів стати у 15 років. Подивився фільм "Діти капітана Гранта" сподобалось, як Жюль Верн пером виводив букви. Сказав батькам, що буду письменником і мені потрібна друкарська машинка. До цього і читав мало. Але щоб самому стати письменником, слід знати рідну літературу", - зауважив Бриних.

Невдовзі планує створити ще по одному тому "Шидеврів"

 

Зараз ви читаєте новину «"Хто прочитає Карпенка-Карого, зрозуміє, що Янукович – суто український президент" - Михайло Бриних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі