четвер, 06 лютого 2014 10:25

Вибрали найкращу пісню усіх часів

Вибрали найкращу пісню усіх часів

Британський журнал NME опублікував в свіжому номері список 500 найкращих пісень усіх часів. Хіт-парад також поступово викладатимуть на сайті журналу. Перше місце в списку зайняв гурт Nirvana c піснею "Smells Like Teen Spirit".

Далі йдуть "Love Will Tear Us Apart" Joy Division, "I Feel Love" Донни Саммер, "How Soon Is Now?" The Smiths і "Last Nite" The Strokes. Для порівняння на 500-му місці розташувалася пісня Девіда Боуї "Five Years".

Пісня "Smells Like Teen Spirit" вийшла в 1991 році в альбомі "Nevermind", ставши головним хітом з платівки. Курт Кобейн в інтерв'ю Rolling Stone зізнавався, що при творі "Teen Spirit" надихався творчістю Pixies. Крім того, відомо, що перший репетиційний прогін композиції (що складалася тоді тільки з гітарного рифф і приспіву) пройшов не дуже вдало. Басист Кріс Новоселич назвав пісню "безглуздою", після чого Кобейн змусив музикантів імпровізувати на її основі протягом півтора годин. Назва композиції взята з напису на стіні кімнати вокаліста Nirvana "Від Курта несе як від тінейджера", зробленої його подругою Кетлін Ханною.

Зараз ви читаєте новину «Вибрали найкращу пісню усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі