середа, 13 лютого 2013 15:08

Венеціанський карнавал завершився традиційним запливом сотень гондол
9

Фото: Фото: Reuters

Всесвітньо відомий Венеціанський карнавал, який проходив в цьому році під девізом "Живи в кольорі", учора завершився традиційною "Регатою мовчання". Сотні гондол із запаленими свічками в повній тиші пропливли від стародавнього моста Ріальто по Великому каналу і вийшли у Венеціанську лагуну.

Програма найстарішого карнавалу світу включила в себе в цьому році десятки конкурсів, балів, театралізованих вистав, виставок і дегустацій. У вихідні дні, коли на центральній площі Сан-Марко проводився конкурс на кращий маскарадний костюм і так званий "Парад Марій", в ході якого вибирали найчарівнішу учасницю карнавалу, там одночасно зібралося до 50 тисяч чоловік.

Особливий ажіотаж туристів був пов'язаний з "Польотом Ангела" і "Польотом Орла", під час яких відважні дівчата спускалися на тросі на сцену карнавального театру прямо з вершини знаменитої 99-метрової дзвіниці Сан-Марко.

Кульмінацією карнавалу, як завжди став "жирний вівторок", який цього року припав на 12 лютого. У цей день учасники свята не відмовляли собі за столом ні в чому, оскільки відразу після нього у католиків починається Великий піст. Багатовікові традиції Венеціанського карнавалу, що чимось нагадують слов'янську масляницю, сягають до звичаїв Стародавнього Риму. У своєму нинішньому вигляді карнавал у Венеції був відроджений в 70-ті роки минулого століття.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанський карнавал завершився традиційним запливом сотень гондол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі