середа, 29 березня 2017 13:07

Василь Шкляр пише роман про воїнів УПА

Василь Шкляр пише роман про воїнів УПА
Василь Шкляр пише роман про воїнів УПА Фото: vikka.ua

Письменник Василь Шкляр пише новий роман про ОУН-УПА періоду 1947 року.

Про це розповів виданню Styler.

"Вирішив написати про час, коли УПА вже перейшла в підпілля. Не вела широких військових дій, як було раніше. Тоді для цих вояків розпочався складний період. Після війни у кожного вже був свій шлях, і було багато різних зрад. І ось таку драматичну історію й цілком правдиву я одного разу знайшов на Тернопільщині. Її мені розповіли під час однієї з моїх поїздок у цей регіон", – каже Василь Шкляр

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'я переїхала в Таїланд й планувала здавати квартиру в Донецьку

Письменник дізнався, що підпільники ховалися в очеретах, а не тільки в криївках, як прийнято вважати. Такі випадки були над річкою Стрипа на Тернопільщині під час і після закінчення Другої світової війни.

"Уже пізніше я знайшов про це архівні матеріали, покопався у документах. І вирішив описати це у книзі. Для УПА тоді не було надій на перемогу. У підпіллі вже знали, що війни далі не буде. Але дехто боротьбу продовжував. Їх з часом ставало все менше й менше. Це гірко говорити, але це сувора правда", – каже Шкляр.

Новий роман письменник презентує на осінньому форумі видавців у Львові.

У кожній області є свої сучасні письменники, яких залюбки читають і не пропускають презентації нових видань. Український видавець Анетта Антоненко назвала Gazeta.ua 5 сучасних авторів, яких охоче купують і читають в усіх регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Василь Шкляр пише роман про воїнів УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі