четвер, 20 червня 2013 11:10

"В Україні нема свого кіновиробництва, лише маленьке малобюджетне кіно"

"В Україні нема свого кіновиробництва, лише маленьке малобюджетне кіно"
Андрій Курков. Фото: sumynews.com

Українці не мають своєї кіноіндустрії, тому примикають до чужих успішних: китайської, американської, загальноєвропейської. Про це Gazeta.ua розповів письменник, кіносценарист Андрій Курков.

"Режисери нарікають, що сценарії погані, - каже Курков. - Половину їх пишуть самі режисери. В Україні нема свого кіновиробництва. Лише маленьке малобюджетне кіно. Маленький продакшн. Українські режисери працюють здебільшого на Росію, ніж на себе."

На думку письменника, в Україні майже нема хороших сценаристів.

"Не можу навіть назвати яскравого. Багато сценаристів затребувані на телебаченні. Але сценаристи в кіноіндустрії та на телебаченні - це різні речі," - додає Курков.

Конкурси кіносценаріїв ніяк не покращать ситуацію, вважає письменник.

"На "Коронацію слова" надсилають кілька десятків рукописів. Але до виробництва доходять одиниці, - пояснює Андрій Курков. - Навіть, якщо сценарій хороший, отримав премію на Коронації, не факт, що він знайде продюсера, який піде з цим сценарієм шукати 10-20 мільйонів доларів на зйомки фільму. Принаймні Держкіно справді стало працювати. Бо син Януковича хоче зробити собі хорошу репутацію. Проводять пітчинги за європейською системою. Прослуховують кожен проект. Обговорюють і вирішують, кому допомагати грошима. Хоч щось добре."

Зараз ви читаєте новину «"В Україні нема свого кіновиробництва, лише маленьке малобюджетне кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі