пʼятниця, 18 березня 2016 22:57

В столиці відкрилася виставка найуспішнішого художника України
21

Фото: Дарія Сєчкова

18 березня у Cultprostir Hub, що розташований у Музеї Історії Києва, відкрилася виставка робіт найуспішнішого українського художника Анатолія Криволапа.

На виставці "Музейна колекція", яка триватиме з 19 березня по 15 травня, представлені понад 60 робіт, які зберігаються в приватних колекціях. Більшість з них створені протягом останніх 10 років, але є й зовсім нові – на їх створення митця надихнула поїздка в Карпатські гори.

Художник працює в техніці нефігуративного живопису, сміливо поєднує яскраві кольори. Свій стиль характеризує як медитативний пейзаж.

Криволап очолює рейтинг найуспішніших українських митців. З 2010 по 2015 рік на вітчизняних та міжнародних аукціонах було придбано 18 його картин на суму $ 771 180.

Попри успіх та визнання за кордоном покидати Україну не збирається – зізнається, що на рідній землі надихається найбільше.

Але й іноземний досвід для кожного митця, особливо молодого, має велике значення. Тому Криволап вирішив заснувати премію для студентів творчих спеціальностей.

"Цього року я вирішив заснувати премію для студентів вищих художніх навчальних закладів. Її мета – підтримка високого рівня майстерності. Премія даватиме можливість поїхати в художні столиці, подивитися музеї, що є дуже корисним для академічного навчання", - розповів Криволап.

Переможці будуть визначені у трьох номінаціях: живопис, графіка та пластичне мистецтво. Вони отримають $5 тисяч. Кошти на підтримку молодих митців Криволап виділив особисто.

Зараз ви читаєте новину «В столиці відкрилася виставка найуспішнішого художника України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі