пʼятниця, 06 липня 2012 11:05

У Раді презентували нову форму "української поліції"
5

Фото: Фото: ukrinform.ua

Народні депутати України Валерій Коновалюк і Василь Грицак провели брифінг, на якому повідомили, що зареєстрували у Верховній Раді Проект закону "Про поліцію" під номером 10688, яким пропонується покращити якість української міліції та підвищити рівень службових окладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова форма даішників нагадує костюм Судді Дредда

Обґрунтовуючи необхідність перейменування міліції на поліцію, депутати вказують, що слово "міліція" означає нерегулярні збройні формування, які використовуються також і для підтримання громадського порядку під час революційних перетворень у державі.

Міліцію було створено радянською владою саме як виконавчий орган з охорони революційного громадського порядку 1917 року.

Слово ж "поліція" означає систему державних служб і органів, які виконують на професійній основі функції з охорони громадського порядку і боротьби зі злочинністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40-річні італійські стюардеси худнуть, щоб влізти в нову форму

"Законопроекти скеровано на подолання багатьох негативних моментів української правоохоронної системи, і аби це все побороти, потрібно у першу чергу платити нормальну зарплату. Ми вважаємо, що міліціонери рангом від рядового до старшого сержанта, повинні отримувати не менше 5600 гривень, а від молодшого лейтенанта до начальника департаменту - 7700 гривень", - заявив Валерій Коновалюк під час брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «У Раді презентували нову форму "української поліції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути