вівторок, 16 жовтня 2012 14:38

У програмі Future Shorts покажуть українську анімацію, яку зняли за власний кошт

У програмі Future Shorts покажуть українську анімацію, яку зняли за власний кошт
фото: arthousetraffic.com

Із 11-го жовтня в українських кінотеатрах показують чергову сезонну колекцію фільмів від одного із найвідоміших у світі короткометражних брендів Future Shorts. Глядачі мають змогу побачити п'ять міжнародних короткометражних хітів, а також український анімаційний фільм "Відправлення".

Із 2003-го року чотири рази на рік експерти головного офісу Future Shorts в Лондоні складають сезонну добірку фільмів. В Україні прокатником програм Future Shorts з 2006 року є компанія Артхаус Трафік. За останніми даними у прокатній мережі Future Shorts беруть участь 6 континентів, 90 країн, 285 міст і понад 100-тисячна глядацька аудиторія.

У одному із фільмів осінньої колекції взяв участь легендарний музикант Том Уейтс: став оповідачем "Короткої історії Джона Балдессарі". Німецька стрічка "На лінії" завоювала номінацію на Оскар і більше 50 міжнародних нагород. Крім того, за ініціативи Артхаус Трафік до Future Shorts в українському прокаті приєднався вітчизняний анімаційний фільм "Відправлення" від режисерів Максима Ксьонди і Дмитра Лісенбрата.

"Сюжет простий: пацієнт лежить в лікарняній палаті. Він пілот, і він завис між життям і смертю", - розказує режисер Максим Ксьонда. - "Робота абсолютно некомерційна. Знімали її за власний кошт. Ми її робили для друзів-музикантів Void ft. Svet / Alexandr Murenko / Kofein Studio. Вони були не в курсі ідеї та процесу зйомки - тобто опинилися перед фактом існування готового твору. Ідея полягала в тому, щоб зробити відеоряд, який був би пов'язаний з обраним треком на рівні відчуття, не трактуючи слів прямолінійно. Енергетика треку навіювала якусь драматичну історію в ретро стилі, звідки й з'явилося бажання зробити суміш стімпанку з анімацією".

"Класичної анімації в роботі небагато - це середня частина повітряного бою - ця частина відео створювалася безпосередньо студією Дмитра Лісенбрата. Загалом, хотілося зробити маленьку короткометражку, яка водночас була б і музичним кліпом. Зараз ми сподіваємося що до нас прийдуть музиканти, які принесуть трохи грошей на виробництво, а то дуже дорого знімати за свої гроші, а отже будуть зацікавлені тільки у цицьках і попах на екранах країни. Ідей багато. Потрібна хороша музика і бажання. Ну і трохи грошей", - каже Максим Ксьонда.

Альманах короткометражок покажуть у київських кінотеатрах "Жовтень", "Київ", а також у Харкові, Донецьку, Чернівцях, Запоріжжі, Одесі, Дніпропетровську та Львові.

Зараз ви читаєте новину «У програмі Future Shorts покажуть українську анімацію, яку зняли за власний кошт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі