четвер, 16 травня 2013 17:08

В "PinchukArtCentre" привезли корені дерев та двох поросят
13

Фото: Фото: Gazeta.ua

В четвер в PinchukArtCentre журналістам показали виставку китайських художників, яка так і називається "Китай Китай". Для загалу її відкриють 18 травня в суботу, до всесвітньої акції "Ніч музеїв".

Того вечора арт-центр Віктора Пінчука працювати до опівночі. Тим хто прийде в піжамі - вхід без черги.

"Китай Китай" - це велика групова виставка, яка включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь. Її основною темою є напруга між індивідуальним та колективним мисленням. Вона не тільки визначила історію Китаю, але і продовжує впливати на сучасне суспільство не лише там, а й на заході. Також це виставка у двох різних площинах: площині минулого і теперішнього, а також вибором майбутнього", - кажуть в фонді "PinchukArtCentre".

Експозиція групи сучасних китайських художників розмістилась в одинадцяти залах. Це розбиті гіпсові статуї, корені викорінених дерев, група українців, із зав'язаними очима збирають та розбирають автомати, величезна будівля з велосипедів та навіть двоє маленьких поросят. Все це символізує сучасні китайські проблеми.

Виставка "Китай Китай" буде відкрита з 18 квітня по 6 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «В "PinchukArtCentre" привезли корені дерев та двох поросят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі