вівторок, 19 червня 2012 13:28

В Одесі покажуть фільм з "фантастичним дуетом старих акторів"

В Одесі покажуть фільм з "фантастичним дуетом старих акторів"
Процес роботи над фільмом. Фото: radiovesti.ru

На цьогорічному Одеському кінофестивалі покажуть фільм режисера Міхаеля Ханеке "Кохання", який отримав головну нагороду — "Золоту пальмову гілку" на Каннському фестивалі. Одеський фестиваль проходитиме з 13 по 21 липня.

Восьмидесятилітні Жорж і Анна - інтелігентна пара викладачів музики на пенсії. Після перенесеного інсульту жінку приковує до ліжка. Донька наполягає відвезти її в будинок для літніх людей, але Жорж не погоджується. Кидає роботу і сам доглядає за дружиною.

"У фільмі зіграли Жан-Луї Трентіньян і Еманюель Ріва - фантастичний дует старих акторів. Справді велике кіно, один з кращих режисерів світу, але вони вразили найбільше. Чоловік виконує обіцянку, яку дав коханій ще в молодості — не покинути хворою в лікарні. Вона дуже мучиться і він влаштовує їй суїцид", - розповів кінокритик Андрій Халпахчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 акторів, які найбільше сподобались продюсеру Денису Іванову на Каннському фестивалі

Також він зазначив, що історія навіяна особистим життя режисера. Про це Ханеке зазначав в інтерв'ю під час Каннського фестивалю.

"Ханеке — літня людина, на фестиваль прийшов зі своєю дружиною. Домовленість не залишити одне одного, опікуватися до кінця є і між ними. У фільмі він ставить питання і до самого себе також - наскільки сучасні люди здатні до самопожертви заради іншої. А саме це і називається коханням. Таких людей не багато. Якби було більше — світ жив би краще", - додав Халпахчі.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі покажуть фільм з "фантастичним дуетом старих акторів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі