неділя, 17 липня 2016 23:33

В Одесі показали фільм про португальських емігранток

На Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася прем'єра фільму "Місто, де я дорослішаю" бразильської режисерки Марилії Роші. Цей фільм входить до міжнародної конкурсної програми 7-го ОМКФ.

 

У гості до португалки Франсиски, яка ось уже рік живе у Бразилії, з Лісабону приїжджає подруга Тереза. Поступово вона починає звикати до нового життя. Проте, як і її подруга, вона розривається між бажанням розпочати нове життя в новій країні і повернутися додому.

– Моя героїня покидає Бразилію, коли ресторанчик, якому вона працює, закривається, – каже Франсиска Мануель, виконавиця ролі Франсиски. – Вона сумує за домом, сумує за морем. Ми всі в Португалії живемо біля моря, і їй важко було прожити вдалині від нього цілий рік. Можна сказати, що цей фільм про підліткові проблеми: де мені жити? Продовжувати життя в новій країні чи повернутися додому? Він також стосується і питання міграції – адже через кризу багато португальців справді виїхали до Бразилії.

Франсиска Мануель – непрофесійна акторка, і це її перший досвід зйомок у кіно.

– Деякий час я жила в місті, де відбувається дія фільму. Там я познайомилася з Марилією і ми почали спілкуватися. Вона розпитувала мене про моє життя, і з цього почав формуватися сценарій фільму. Тобто основа фільму документальна. Мені потрібно було жити в квартирі, де знімався фільм, протягом усього періоду зйомок. Слід було відчути, що це мій дім, що це моє ліжко, моя вітальня, квіти, які я купила. Межа між мною і моїм персонажем була дуже тонка.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі показали фільм про португальських емігранток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі