вівторок, 06 жовтня 2015 14:03

У Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму Спілберга про радянського розвідника

У Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму Спілберга про радянського розвідника

На 53-му Нью-Йоркському кінофестивалі пройшла прем'єра нового фільму Стівена Спілберга "Шпигунський міст (Bridge of Spies), головну роль в якому виконав Том Хенкс. Картину глядачі зустріли оваціями - аплодували стоячи на фінальних титрах, повідомляє Variety. У прокат фільм вийде 22 жовтня.

Трилер Спілберга розповідає про долю радянського розвідника-нелегала Рудольфа Абеля (справжнє ім'я - Вільям Фішер), який працював з 1948 року в США. У ньому також описується історія обміну Абеля на пілота американського літака U-2 Гері Пауерса, виконував розвідувальний політ над СРСР і збитого над Свердловськом 1 травня 1960 року. Він був засуджений радянським судом до 10 років позбавлення волі. У підсумку Пауерса і американського студента-економіста Фредеріка Прайора, заарештованого за підозрою в шпигунстві, обміняли на Абеля на "мосту шпигунів", як називали міст Глініке в Берліні.

Дія фільму розгортається в 1957 році, коли Абель, роль якого виконує британський актор Марк Райленс, був арештований агентами ФБР, повідомляє ТАСС. Захищати радянського розвідника на суді доручено новачкові - бруклінському юристу Джеймсу Доновану ( у виконанні Тома Хенкса), який займається проблемами страхування. Донован береться за цю справу, прекрасно усвідомлюючи, що його вважатимуть зрадником навіть родичі, а захист приречений на провал.

За сюжетом представник ЦРУ Хоффман, якого грає Скотт Шепард, вимагає, щоб Донован, виступаючи як приватна особа, домігся звільнення Пауерса (Остін Стоунуолл) в обмін на радянського розвідника.

На думку Variety, новий трилер Спілберга дає можливість Тому Хенксу додати вельми солідну роль у його творче резюме. Журнал вважає, що акторська гра перетворює шпигунську драму "фільм для всіх, від якого неможливо відірватися".

Відзначимо, що в 1968 році на радянські екрани вийшов культовий фільм Сави Куліша "Мертвий сезон". Прообразом радянського розвідника, якого зіграв литовський актор Донатас Баніоніс, в ньому став Конон Молодий. Рудольф Абель був офіційним консультантом картини і навіть звернувся зі вступним словом до глядачів на початку фільму. Стрічка закінчується обміном радянського розвідника на американця.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму Спілберга про радянського розвідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі