середа, 30 квітня 2014 11:12

У національному музеї покажуть "шлях до незалежності"
5

"Наш шлях до незалежності" - пересувна фотовиставка, яку покажуть в Національному художньому музеї. Її підготували за участі МЗС Латвійської Республіки та фотографом Ілмарсом Знотиньшем. 

1980-90-х роках ХХ століття Прибалтика пройшла шлях, який тепер намагається здолати Україна. Методично, невідступно, мужньо, починаючи з 1986 року, латиші виборювали незалежність.

На виставці будуть документальні кадри, що закарбували події тих років у Латвії. Вона зберігає хронологічну послідовність подій у січні 1991 року, відображаючи вузлові моменти в латвійській історії того часу та приділяючи особливу увагу настрою людей та їх переживанням. Також представлено фото з паралельних подій у Литві та Естонії.

Також в експозиції буде демонструватися документальний фільм Дзинтри Геки (Латвія) "Гвідо Звайгзне" про журналіста, який загинув на барикадах в Ризі у 1991 році.

Виставка працюватиме з 1 травня. Цього ж дня о 14:00 відбудеться дискусія з куратором виставки Ілмарсом Знотиньшем, тема "Люди Латгалії". Гості виставки зможуть ближче познайомитися з програмою "Рига 2014". На 2014 рік Ригу було обрано Культурною столицею Європи. В рамках "Рига 2014" проводитимуться заходи міжнародного рівня, а Рига перетвориться на європейський центр культурних подій. 

Зараз ви читаєте новину «У національному музеї покажуть "шлях до незалежності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі