середа, 20 січня 2016 11:02

В Музеї друкарства покажуть сотню мальованих обкладинок
9

Фото: chytomo.com

Близько 100 мальованих обкладинок покажуть на виставці "Українська традиція мальованої обкладинки періодичних видань", яка відкриється 20 січня в столичному Музеї книги і друкарства України.

Як зазначають куратори виставки, мальована обкладинка української періодики – не тільки графічне мистецтво та дизайн, а й ціла сформована традиція з виразними суто українськими рисами, яка надійно зайняла свою нішу в світовому контексті.

"Обкладинки, представлені на цій виставці, – це роботи знакових (і навіть культових) художників-українців, таких як: Георгій Нарбут, Василь Кричевський, Охрім Судомора, Анатоль Петрицький, Василь Єрмілов, Павло Ковжун, Олексій Маренков, Юхим Михайлів та багато інших. Звичайно ж, експонуватимуться і роботи деяких сучасних художників, серед них — Катерина та Володимир Штанки, Анна Гаврилюк, Олеся Варкач, Віктор Кавун, Віра Морозова. Також будуть представлені мої обкладинки до журналу "Коза" та обкладинка дитячого додатку до нього "Шалені Козюльки" Юлії Поліщук", - розповів Читомо куратор Богдан Поліщук.

"На виставці серед видань ви зможете побачити: український альманах "Рада" 1884 року, видання початку ХХ століття — журнал "Сяйво", "Ілюстрована Україна", "Світло", "Українське мистецтво", "Шершень", "Наше минуле", журнали 20х -30х років, що випускалися у Харкові, Львові, Києві та інших містах України: "Нова генерація", "Нове мистецтво", "Нові шляхи", "Нова громада". Загалом — дуже багато видань. Це й альманахи, і календарі, й журнали, і серійні збірники", - зазначив Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «В Музеї друкарства покажуть сотню мальованих обкладинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі