четвер, 15 січня 2015 14:15

В Мурманську забороняють прокат "Левіафана" - ЗМІ

В Мурманську забороняють прокат "Левіафана" - ЗМІ

Губернатор Мурманської області Росії Марина Ковтун рекомендувала місцевим кінотеатрам відмовитися від показу фільму "Левіафан", зйомки якого проходили на території регіону, пише місцеве новинне агентство FlashNord.

Інформацію про заборону прокату "Левіафана" виданню підтвердив анонімне джерело в обласному уряді. "Губернатор залишилася незадоволена, як у фільмі показані жителі Півночі", - розповів неназваний співрозмовник агентства.

Представники мурманських кінотеатрів підтвердили, що отримали відповідні рекомендації від керівника області. "Мабуть, доведеться відмовитися від показу фільму, ніхто не хоче проблем у обласною владою", - розповів на правах анонімності власник одного з кінотеатрів.

Прес-секретар губернатора Денис Пушин в той же час спростував чутки про заборону "Левіафана" в регіоні. "Такі рекомендації не давалися і даватися не могли", - сказав представник Марини Ковтун.

Проти прокату фільму "Левіафан" також виступали жителі селища Теріберка, в якому частково проходили зйомки кінокартини. На думку глави селища Тетяни Трубилиной, у фільмі показана зовсім інша Теріберка: "Ми тут всі алкаші, які живуть у власному смітнику".

"Левіафан" режисера Андрія Звягінцева розповідає про жителя Півночі, який бореться за власний будинок з місцевим мером. Фільм є володарем нагород багатьох європейських фестивалів, а також американської кінопремії "Золотий глобус".

Мурманська область - суб'єкт Російської Федерації, розташована на північно-заході Росії, утворена 28 травня 1938 року.

Зараз ви читаєте новину «В Мурманську забороняють прокат "Левіафана" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі