Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2016 11:30

В Києві читатимуть поезію шістдесятників

В Києві читатимуть  поезію шістдесятників
Фото: ff.udpu.org.ua

31 січня у Національному художньому музеї України відбудуться читання поезії шістдесятників.

Захід, організований видавництвом "Смолоскип" та "Культурним Проектом", відбудеться в рамках виставки "Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею".

Вірші відомих шістдесятників Ліни Костенко, Василя Стуса, Ірини Жиленко, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського та Івана Драча читатимуть молоді поети – Павло Коробчук, Олена Степаненко, Юлія Стахівська, Богдан-Олег Горобчук, Олег Коцарев і Дмитро Лазуткін.

"Поезія шістдесятників в оточенні картин шістдесятників – це такий потужний стереоефект, що, мабуть, жодна охоча до яскравих вражень людина не відмовилася б від участі в такому. А якщо серйозніше, ця акція є чудовим приводом іще раз почитати цю поезію, уважніше дослухатися до неї. Адже так сталося, що, наприклад, моє літературне покоління здебільшого досить далеке від естетики 1960-х, ми часто не дуже добре знаємо тексти шістдесятників через ілюзію, що, мовляв, "вони й так скрізь, їх усі знають, почитаємо іншим разом". І ось є нагода знайти той інший раз, щоб щось вподобати, щось покритикувати, десь замислитися, засмутитися, всміхнутись, одним словом повзаємодіяти, що й личить робити з поезією", - розповів поет Олег Кацарев.

Зараз ви читаєте новину «В Києві читатимуть поезію шістдесятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі