пʼятниця, 25 березня 2016 14:36

У Києві презентували "Мамая" із 7 тисяч гільз
5

Фото: Тарас Подолян

Три місяці художниця Галина Назаренко із селища Петриківка на Дніпропетровщині робила інсталяцію "Козак Мамай – український Будда". Презентувала її вчора під час відкриття виставки "Петриківський рушник" у заповіднику "Софія Київська".

- "Ідея зробити щось із гільз виникла торік у вересні. Звернулася до дніпропетровських волонтерів. Кілька місяців вони звозили мені гільзи. Всього на створення інсталяції пішло 7 тисяч гільз. Готова робота важить 120 кілограмів. На виставку везли її Новою Поштою. Замовили вантажників додому. Інсталяцію піднімали четверо чоловіків", - розповіла Галина Назаренко кореспонденту Gazeta.ua.

"Коли взяла до рук першу гільзу, зрозуміла: без благословення працювати з цим матеріалом не зможу. Роботу продовжила лише після того, як отримала дозвіл від батюшки. Багато часу пішло на експерименти. Перепробувала різні клеї та їх комбінації, доки знайшла підходящий. Клею пішло дуже багато. Мало не через день бігала у будівельний магазин і купувала чергові 10 баночок. Всього інсталяцію робила 3 місяці", - додала вона.

Галина Назаренко займається петриківським розписом. На виставку також привезла з десяток своїх робіт. Їх можна подивитися до 4 травня.

"Свого "Мамая" продавати не збираюся. Після Києва планую показати його на Мадейрі", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентували "Мамая" із 7 тисяч гільз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі