понеділок, 18 травня 2015 18:00

В Каннах фільм Вуді Аллена про роман зі студенткою йде поза конкурсом
34

Фото: instagram.com

13 травня розпочався 68-й Каннський Фестиваль. Символом Канн цього року стала шведська актриса Інгрід Бергман. Її фотографії прикрашають головний вхід фестивалю. Цього року актрисі, яка зіграла у фільмах "Касабланка" та "Жанна Д'арк", мало б виповнитись 100 років.

Кінофестиваль вперше відкрився фільмом, який зняла жінка, - соціальною драмою "З високо піднятою головою" Еммануель Барко. Головну роль в стрічці зіграла 72-річна Катрін Денев. Фільм розповідає про важливість ролі батьків у вихованні дітей та можливі наслідки батьківської недбалості.

Директор кінофестивалю Тьєррі Фремо та його команда передивились понад 1800 фільмів, аби відібрати найкращі роботи.

"Спасибі всім тим, хто надсилав мені повідомлення. Екран Палацу фестивалів в Театрі Люм'єр готовий" - написав в своєму Твіттері Фремо.

За "Золоту пальмову гілку" - головний приз конкурсу — цього року змагаються 19 фільмів. Червоною доріжкою фестивалю пройшлись Шарліз Терон, Наомі Уотс, Єва Лангорія, брати Коен, Софі Марсо, Наталі Портман, Джейк Джилленгол та багато інших. До Канн приїхав і 79-річний режисер та актор Вуді Аллен. Він став володарем одного з двох в історії фестивалю призів "Пальмова гілка пальмових гілок". Цього року його фільм "Ірраціональна людина" йде поза конкурсом. У стрічці розповідається про життя професора філософії, який заводить стосунки зі своєю студенткою.

Розпочав свою роботу український національний павільйон, де учасники фестивалю можуть подивитись нові українські фільми, кінофестивалі та українську класику. Хоча в офіційній програмі українське кіно не представлено, але в Short Film Corner візьмуть участь 15 короткометражок українського виробництва.

"Український павільйон - це місце, де Україна може показати досягнення свого кінематографа і де можуть бути налагоджені професійні контакти з представниками міжнародних виробничих та дистриб'юторських компаній. Заради цього було оновлено каталог українського кіно, який включає в себе інформацію про вітчизняні фільми різного метражу, жанрів та стадії виробництва, творених в проміжку між 2014-м і 2015-м роками ", - пише на своїй сторінці Facebook ДержКіно України.

В українському павільйоні діє акція зі збору підписів в підтримку незаконно утримуваного в Росії режисера Олега Сенцова. Відомі актори та режисери можуть допомогти українському колезі. Всі зібрані підписи організатори передадуть російській владі з вимогою звільнити Сенцова.

Gazeta.ua зробила підбірку найкращих знімків з Каннського фестивалю-2015 в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «В Каннах фільм Вуді Аллена про роман зі студенткою йде поза конкурсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі