вівторок, 19 липня 2016 11:00

Юний геній грав на фортепіано для Сталіна

Юний геній грав на фортепіано для Сталіна

На Одеському міжнародному кінофестивалі показали фільм "Олег і рідкісні види мистецтва" іспанського режисера Андреаса Дуке, 44 роки. У ньому йдеться про 89-річного композитора і піаніста Олега Каравайчука.

У дитинстві він був юним генієм і грав на фортепіано для Сталіна. Потім навчався у Ленінградській консерваторії. Протягом своєї кар'єри переважно писав музику для театру і кіно, наприклад, для Параджанова та Муратової. У Росії захоплення викликає не лише його музика та гра, а і його особистість. Дуке став першим іноземцем, який завоював довіру ексцентричного росіянина.

"Я вирішив зняти фільм про Олега Миколайовича, бо він мав доволі тверді та жорсткі ідеї з приводу світу і мистецтва, – розповів режисер фільму. – Таких людей важко знайти. Мені здається, що зараз усі переважно думають тільки про гроші. Я хотів зобразити Олега як цілісну творчу людину, а не просто піаніста чи композитора. Я хотів показати, що це людина, яка любила багатогранність, неоднозначність, котру захоплювала загадковість жінки – чудово, коли таке чуєш від людини, якій майже дев'яносто. У цьому фільмі я показую красу, народжувану, коли людина виражає себе. Також у ньому, як і в усіх інших моїх фільмах, я показую вразливість, а це те, що люди зазвичай намагаються приховати".

Зараз ви читаєте новину «Юний геній грав на фортепіано для Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі