Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 15:32

Улюблених святих українського народу покажуть на виставці ікон

Улюблених святих українського народу покажуть на виставці ікон

"Коли святі усміхаються" - виставка хатніх ікон із такою назвою відкриється 11 грудня у Національному музеї імені Андрея Шептицького. Тут зібрані ікони з різних куточків України датовані другою половиною ХІХ – початком ХХ ст. - з Буковини, Гуцульщини, Покуття. Мальовні на дошці. З приватних колекцій та державних фондів. Усього - близько 150 ікон.

Найчастіше це найулюбленіші образи: Богородиця, Розп'яття з пристоячими, св. Миколай Чудотворець, св. Юрій Змієборець, св. великомучениця Варвара, архангел Михаїл.

"Виставка буде цікавою не лише для львівського середовища, а й для цілої України та іноземців. Адже представить оригінальні, насичені кольором та людськими емоціями зображення святих, створені непрофесійними майстрами, - каже Марія Цимбаліста із музею Андрея Шептицького. - На виставці будуть передріздвяні акції - тематичні екскурсії про окремих святих, майстер-класи з малювання ікони на склі та дереві, різдвяні співи, дитячі свята."

Відкриття відбудеться у п'ятницю, 11 грудня о 16.00 год. Триватиме виставка до кінця січня 2016 року. Адреса: проспект Свободи, 20.

Зараз ви читаєте новину «Улюблених святих українського народу покажуть на виставці ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі