понеділок, 07 грудня 2015 13:42

Українському гурту "Фіолет" заборонили виступати в Білорусі за екстремізм
12

Фото: Ната Коваль

У суботу 5 грудня в столичному концерт-холі Sentrum свій новий альбом "Пісні любові на полі бою" представив своїм шанувальникам луцький гурт "Фіолет".

Музиканти відкрили свій виступ новими піснями, такими як "Дзен", "Танго" та іншими. Фронтмен гурту Сергій (Колос) Мартинюк не оминув теми революції та війни і присвятив композицію "Танго" військовим, які, за його словами, "захищають наш спокій на Сході, аби ми могли жити так, як раніше, і грати концерти". Він також представив публіці нового гітариста гурту – Вадима Захарченка.

На грайливій пісні "Паршивка" фанати помітно оживилися і почали активно підспівувати. Соліст запалював залу драйвовими танцями на сцені та співом. Прямо під час виступу фани з Дніпропетровська передали на сцену саморобний плакат, таким чином закликаючи "Фіолет" приїхати до Дніпропетровська. Лунали також і ліричні композиції про кохання, під які можна було танцювати повільний танець.

У новому альбомі є й пісня із "суто київською пропискою" - "Каштани". Також не обійшлося і без старих хітів - "Після дощу" та пісень із "Атомів щастя". На концерт прийшли давні і справжні шанувальники "Фіолету" – зал хором співав слова більшості пісень.

Сергій (Колос) Мартинюк також розповів Gazeta.ua новий альбом та подальші плани гурту:

"Київська публіка дуже вибаглива. Це публіка, яка завжди має вибір, на які концерти ходити. І дуже приємно, що знайшлися сотні людей, які прийшли на презентацію саме нашого альбому. Тому ми й очікували справжній шабаш на нашому концерті. За шість років ми пройшли справжню школу – фестивальну та клубну, і готові грати у великих залах. За ці роки змінились обличчя, змінилися погляди на життя, змінилося звучання. Якщо колишній наш гітарист Микола Тимощук, який нещодавно переїхав до Польщі, грав більш лайтово, то Вадим Захарченко (з нами із жовтня), любить важче звучання гітари, що вже встигли відмітити наші шанувальники у соцмережах. Ми подорослішали і теми, які ми піднімаємо, тепер набагато серйозніші. Частина нового альбому присвячена подіям в Україні та їх наслідкам. Уже сама назва – "Пісні любові на полі бою", несе дуже чіткий меседж – не здаватися та цінувати те, що дійсно важливо. Бо міняється влада, але лишається любов. І от за що треба боротися.

Останні два роки нам доводилося їздити закордон на фестивалі, а цієї весни ми відіграли перший сольний концерт у Варшаві. І публіка була переважно українська. Це діаспора та студенти із Західної України, які навчаються в Польщі, бо на мою думку закордонну публіку цікавить щось більш етнічне, автохтонне. Але ми давно плануємо гастролі і в інших країнах, адже нас запрошує українська діаспора також і у Штати, і в Канаду. Ми мали виступати цього року в Юрмалі, але з певних технічних причин ці виступи перенесли на весну наступного року. На жаль, нам заборонили виступати в Білорусі, куди ми раніше часто приїжджали, через нібито пропаганду екстремізму в піснях.
Я поки що не бачу місця для "Фіолету" в українському шоу-бізнесі, бо для мене саме це поняття є дуже розмитим. Всі мої колеги, такі як Женя Галич, Сашко Положинський – це дуже умовний шоу-бізнес, скоріше, альтернатива. Бо те, що собою представляють Лобода, Наталя Могилевська та Оля Полякова зі своїми "кокошніками"… Мені це не цікаво. Я готовий все життя бути в андеграунді, аби тільки не належати до цієї "тусовки". Хоча мені хочеться вірити, що ми все-таки займаємо свою нішу. І це україномовне, "україноорієнтоване" музло.

"Пісні любові на полі бою" – це наш крайній альбом. Він є результатом дворічної роботи і більшість цих пісень писалася ще у 2014 році. Перші треки творилися просто під час Майдану та анексії Криму. Проте попри всю цю патріотичність, альбом вийшов дуже особистий. Хоча дуже хотілося подякувати всім хлопцям, які нас захищають, і завдяки яким ми майже три роки вільно граємо концерти і живемо таким життям, ніби нічого не відбувається. Але він також і про пошуки власного "Я", про наші стосунки з жінками, про історії з минулого, теперішнього та майбутнього. Він складається з тих дрібниць, які формують наше сьогодення. Це наша інтимна чоловіча лірика. І мені подобається те, що вже з першого концерту туру ці пісні разом із нами співають і наші шанувальники. Це для мене значить набагато більше, ніж позитивні відгуки музичних критиків.
У Новому Році я хочу побажати всім трохи більше віри в себе і розуміння того, що якщо нам щось дається, навіть якщо на перший погляд це річ абсолютно негативна, то це не просто так. Воно дається нам для того, щоб зробити себе сильнішими, кращими та витривалішими. Хочу, щоб у наступному році всі остаточно знайшли себе, утвердились у своїй улюбленій справі, в очах людей, які навколо нас, і не припиняли кожного дня рухатися, витискали максимум від кожної хвилини життя. І головне – любіть, бо від любові світ стає кращим, однозначно!".

Зараз ви читаєте новину «Українському гурту "Фіолет" заборонили виступати в Білорусі за екстремізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі