понеділок, 17 лютого 2014 10:22

Українським письменникам роздали премії "ЛітАкценту"

Українським письменникам роздали премії "ЛітАкценту"

14 лютого в Києві в книгарні "Є" відбулася церемонія нагородження переможців книжкового рейтингу "ЛітАкцент року — 2013". Результати рейтингу визначали критики, автори сайту "ЛітАкцент". Усього проголосувало 39 із близько 140 активних авторів порталу. Переможців визначали у 5 номінаціях.

Уперше за 6 років не було визначено переможця в номінації "Проза". Більшість критиків не підтримала жодну прозову книжку, видану минулого року.

У номінації "Поезія" переміг молодий поет Мирослав Лаюк зі збіркою "Осоте" (видавництво "Смолоскип").

Переможцями в номінації "Поезія і проза для дітей" стали Мар'яна Прохасько й Тарас Прохасько з книгою "Хто зробить сніг" (Видавництво Старого Лева).

Нагороду в номінації "Есеїстика й літературознавство" здобули книги Михайла Бриниха "Шидеври світової літератури. Хрестоматія доктора Падлючча. Том перший" і "Шидеври вкраїнської літератури. Хрестоматія доктора Падлючча. Том перший" (видавництво "Laurus).

Антипремію "Золота булька" присуджено Наталці Сняданко за книгу "Фрау Мюллер не налаштована платити більше" (видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля").

Паралельно з голосуванням авторів сайту (журі) "ЛітАкцент" провів своєрідний екзит-пол – голосування читачів у інтернеті. На результати рейтингу він не впливав, але дав змогу співвіднести їхній вибір із вибором критиків.

Зараз ви читаєте новину «Українським письменникам роздали премії "ЛітАкценту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі