понеділок, 15 грудня 2014 18:19

Українським есеїстам вручать премію імені Юрія Шевельова

Українським есеїстам вручать премію імені Юрія Шевельова

17 грудня, о 17.00 в Києво-Могилянській бізнес школі (вул. Волоська 8/5, 4 корпус, 4 поверх) відбудеться церемонія нагородження премією українського ПЕН-клубу ім. Юрія Шевельова.

Премія заснована у 2013 році Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянською Бізнес-Школою, видавництвом "Дух і Літера" та Українським науковим інститутом Гарвардського університету.

Цього року на конкурс надійшло понад 20 заявок. Ім'я переможця буде оголошено 17 грудня. В рамках події відбудуться публічні читання номінантів та перегляд кінострічки про Юрія Шевельова.

Попередньо члени журі відібрали short-list із трьох номінантів.

Ними стали:

Богдана Матіяш, за книгу "Братик Біль, Сестричка Радість" від "Видавництва Старого Лева";

Костянтин Москалець, за книгу "Сполохи", видавництва "Піраміда";

Ростислав Чопик, за книгу "Менталітети", видавництва "УВС ім. Ю. Липи".

Премія імені Юрія Шевельова – нагорода за художню та наукову українську есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Вона відзначає незалежність думки та витонченість стилю і носить імʼя Юрія Шевельова, який започаткував модерну українську есеїстику.

Номінанти отримають дипломи та колекцію з десяти томів видавництва "Дух і Літера", а лауреат - статуетку Бронзового Ангела (символ цієї нагороди), диплом лауреата, а також грошову премію, розмір якої поки не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Українським есеїстам вручать премію імені Юрія Шевельова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі