неділя, 07 листопада 2010 17:53

Український фільм "Щастя моє" позмагається за приз від Лукашенка

Український фільм "Щастя моє" позмагається за приз від Лукашенка
У Мінську розпочався міжнародний кінофестиваль "Лістапад". На церемонію відкриття приїхали Вахтанг Кікабідзе і Орнелла Мутті.

Відкривала "Лістапад" спільна білорусько-російська картина "Брестська фортеця". В основному конкурсі фестивалю — 12 ігрових фільмів.

Український фільм "Щастя моє" Сергія Лозниці в Мінську покажуть 9 та 10 листопада. Минулого тижня він здобув гран-прі фестивалю "Молодість" у Києві.

Сергій Лозниця та виконавець головної ролі у його фільмі Віктор Немець - обидва родом з білоруського містечка Барановичі. Народилися з різницею у 10 років.

"Ми з Віктором Немцом із одного пологового будинку. В тому містечку такий заклад всього один. В Білорусі я прожив 2-3 місяці", - сказав Лозниця.

Віктор Немець зіграв водія-далекобійника Георгія. Герой постійно стикається зі свавіллям даїшників та зловживанням владою. На презентації фільму в Україні актора запитали чи доводилося зустрічати таку поведінку міліції в реальному житті.

"Не важливо білоруська міліція чи українська. Будь-яка влада спотворює людину. Не кожен до неї готовий. Бувають і нормальні міліціонери. В Росії стикався з такими. Розуміли мене, при цьому брали якусь дєнєжку. В Білорусі ніби всі розуміли. Один із наших асистентів, Богдан казав мені "Ви там всі в Мінську, в Білорусі, ніби під гіпнозом". Я питав чому, але він не пояснював. Казав, все одно не зрозумію. В Білорусі з якимись негативними ситуаціями не зіштовхувався. Можливо, я досі під гіпнозом", - зазначив Немець.

Переможців фестивалю оголосять 12 листопада. Окрім гран-прі "Золото Лістопада" за накращий фільм та призів журі у різних номінаціях, на фестивалі вручають два призи від президента Олександра Лукашенка - "За гуманізм і духовність в кіно" і "За збереження і розвиток традицій духовності в кіномистецтві".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Щастя моє" позмагається за приз від Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі