четвер, 27 жовтня 2011 12:09

Український фільм про кібер-спорт знімали у Лос-Анджелесі

Український фільм про кібер-спорт знімали у Лос-Анджелесі

26 жовтня у рамках кінофестивалю "Молодість" показали художній фільм 35-річного сімферопольського режисера Олега Сенцова "Гамер". Стрічка потрапила до позаконкурсної програми українських прем'єр.

Сюжет розповідає про хлопця на прізвисько Косс. Він живе у невеличкому українському місті, цілими днями просиджує у комп'ютерному клубі, де грає в ігри. Хлопець пропускає заняття у коледжі, свариться з мамою, багато тренується, щоб бути кращим у геймерстві. Косса запрошують на світові змагання з кібер-спорту до Лос-Анджелеса. Там він займає друге місце. У хлопця беруть інтерв'ю і показують по телевізору. Після повернення в Україну, він перестає грати в комп'ютерні ігри. Перемога не приносить йому задоволення.

"Я теж був колись геймером, лідером українського кібер-руху, тому тема мені близька, - каже Олег Сенцов. - Потім я став старшим, зник інтерес до ігор, у житті з'явилися інші цінності і я пішов у кіно. Займаюся цим уже 5 років. Стрічку зняли за 9 місяців. Працювали у Сімферополі, Євпаторії, Києві та у Лос-Анджелесі. Більшість акторів непрофесіонали, які грали самі себе. Головний герой — теж справжній геймер. Він має 7 перемог у чемпіонатах з кібер-спорту".

Режисер каже, що фільм зняв за свої гроші. Його бюджет — $ 20 тис.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про кібер-спорт знімали у Лос-Анджелесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі