Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 13:10

Український етно-панк: гурт Фолькнери презентують дебютний альбом
7

Фото: folknery.com

"Карчата" - новий кліп Фолькнерів. Його українські музиканти презентують наприкінці квітня разом з дебютним альбомом "Корисні речі".

У ньому вдало об'єдналися українська автентична пісня з африканськими ритмами, роковим грувом, етнічними та електронними інструментами, шалена енергетика, місцями явно не притаманна традиційній народній музиці, пронизливі, потужні і водночас ліричні жіночі голоси.

Фолькнери – мандрівні музиканти, що подорожують по Україні та світу на велосипедах, вишукуючи та записуючи автентичні пісні. Далі – "реінкарнують" їх, надаючи оригінального звучання, або, як хтось каже, "партачать" їх. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики, називаючи усе це "фрі-фолком".

Гурт заснований Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою у 2009 році в Києві. З того часу був учасником відомих фестивалів як в Україні, так і в країнах Європи: "АртПоле", "Трипільське коло", "Terra Heroica", "Рожаниця", "Країна Мрій Різдвяна", "Mikołajki Folkowe" (Польща), "Рок-Коляда", "Країна Мрій", "Трипільські зорі", "Festiwal Folkloru Polskiego 46. Sabałowe Bajania" (Польща), "Letnija Akademijа Filmowa w Zwierzyńcu" (Польща), "Muzyczne Dialogi nad Bugiem" ( Польща), "Jarmark Jagelonski" (Польща); "Mėnuo Juodaragis" (Литва); "Камяница" (Білорусь).

Під час Днів України у Великій Британії (жовтень 2013 року) колектив представляв Україну музичну, виступивши у серці Лондона на одній сцені з гуртами Воплі Відоплясова, Kozak System та Тарасом Чубаєм.

Концерт-презентація відбудеться 25 квітня у клубі "Gogol BARdello" у Києві. Початок о 20:00. 

Зараз ви читаєте новину «Український етно-панк: гурт Фолькнери презентують дебютний альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі