пʼятниця, 25 квітня 2014 15:48

Українські поети в центрі Києва посадять "Словосад"

Українські поети в центрі Києва посадять "Словосад"

Унікальну "Поетичну алею" зроблять відомі українські поети. 3 травня вони разом з дітьми-сиротами висадять її на території Простору культурної комунікації "Лавра". 

Акція, що отримала назву "Словосад", була вигадана та започаткована Літературним порталом "LITFEST" навесні минулого року – тоді поети (Олександр Моцар, Богдана Матіяш, Мідна, Наталія Бельченко, Мирослав Лаюк, Олег Коцарев, Артем Полєжака, Світлана Поваляєва, Андрій Шадрін та Олена Герасимюк) висадили у "Лісовому масиві" столиці 10 лип.

Цьогоріч проект "Словосад" отримав новий імпульс - поетична алея висаджуватиметься в самому центрі Києва.

"Поети саджають дерева – на перший погляд може здатися, що у цьому немає нічого незвичного. Проте акція "Словосад" має глибоке символічне значення. Як дерева глибоко пускають коріння в нашу землю, так і сучасна поезія – укорінюється в українській культурі, долучаючись до її розвитку. Як життя на Землі неможливе без дерев, так і суспільство неможливе без культури… А те, що у акції візьмуть участь дітки, створює додатковий символізм –адже саме в руках цього юного покоління – наша природа та культура майбутнього", – зазначила директор ПКК "Лавра" Тетяна Міронова.

Цьогоріч участь у проекті братимуть: Анатолій Дністровий, Дмитро Лазуткін, Сергій Пантюк, Олена Степаненко, Іван Кулінський, Вано Крюгер, Богдан-Олег Горобчук, Юлія Стахівська, Гєник Бєляков, Оксана Гаджій, Карина Тумаєва, Ярослав Гадзинський, Олександра Шевченко, Оксана Боровець, Лесик Панасюк, Юрко Космина, Марія Банько, Сергій Стойко, Таня-Марія Литвинюк та Заза Пауалішвілі.

Особливим буде й сам процес посадки. Кожен із поетів заздалегідь підготує один вірш, і, перш ніж садити дерево, його зачитає. Папір, на якому записано поезу, кластиметься прямо у коріння дерев. 

Також до проекту можуть доєднатися усі бажаючі поети, незалежно від міста проживання. Для занесення поетичного дерева на мапу "Словосаду" треба: посадити дерево, встеливши йому у коріння ваш вірш та надіслати за адресою [email protected] лист з темою "Словосад"-2014. 

Садитимуть "Словосад" 3 травня о 12:00.

Зараз ви читаєте новину «Українські поети в центрі Києва посадять "Словосад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі