Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2016 21:59

"Українська справа - це безнайдійна праця", - Микола Рябчук

"Українська справа - це безнайдійна праця", - Микола Рябчук

У харківському видавництві "Акта" вийшла збірка літературних есеїв письменника, віце-президента Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Миколи Рябчука.

"Оригінальна назва книги "Сізіф і каміння". Мій Сізіф – не грецький. Це Сізіф, який був у Альбера Камю. Для мене – це символ безнадійної праці, яка не дає ніякого результату. Він котить цей камінь, але той падає вниз. Праця українського літератора і взагалі українська справа, вона певною мірою Сізіфова", - розповів Микола Рябчук.

До видання увійшли літературні есеї кінця 1990-их років. Микола Рябчук друкував їх у журналах "Всесвіт" і "Березіль", газетах "День" і "Літературна Україна", часописах "Сучасність" і "Критика".

"Це літературознавча ретроспектива. Ми зараз відволікаємося на політичні процеси, а літературознавчі їх відбивають. Але на них чомусь не звертають увагу. Це не художня книжка. Будемо продавати її на сайті та крамницях. У нас книжка сприймається не дуже швидко. Потрібно, щоб вона полежала рік, два, три в книгарні", - додала видавець Галина Федорець.

Наклад"Сізіф і каміння" 1 тис.

На сайті видавництва "Акта" книжку можна придбати за 119 грн. У столичній книгарні "Є" збірка есеїв Миколи Рябчука коштує 171 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Українська справа - це безнайдійна праця", - Микола Рябчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі