середа, 30 листопада 2016 20:42

Українці вперше побачать, яким був Григорій Сковорода

У Києві відкрилася виставка скульптур для незрячих. Вони створені, щоб показати людям з особливими потребами, якими були відомі українці. До колекції увійшли 12 скульптур. Серед них Леся Українка, Григорій Сковорода, Марія Заньковецька та Георгій Гонгадзе.

Виставку "Торкаючись, бачу" можна побачити у Києво-Печерській Лаврі. Вона триватиме до 3 грудня. Створив колекцію львівський скульптор Василь Одрехівський.

 

"На створення "скульптур-портретів" мене надихнула незряча дівчинка. Вона любить поезії Івана Франка. Сказала, що їй завжди було цікаво як виглядає письменник", - каже Василь Одрехівський.

Кожен бюст супроводжує коротка довідка про постать. Текст написаний шрифтом Брайля.

"Я спілкувався з незрячими у Львові. Вони запропонували 12 постатей відомих українців, які вони хотіли б побачити", - додає скульптор. Також, за словами Одрехівського, він хотів би створити колекцію об'ємних макетів архітектурних споруд. Щоб допомогти українцям з особливими потребами зору побачити найвизначніші пам'ятки світу. Такі як Ейфелева вежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Іванові Франку встановлять у центрі столиці

"Я читав твори Лесі Українки та Григорія Сковороди. Але ніколи не бачив цих письменників. Такі проекти допомагають незрячим як я дізнатися про цей світ більше", - каже учень Остап Нестеровський. На виставці його супроводжує мама.

Колекцію вже показували на Західній Україні. Зі столиця вона поїде до Слов'янську.

Зараз ви читаєте новину «Українці вперше побачать, яким був Григорій Сковорода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі