Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 10:12

Український трилер про викрадення 7-річного хлопчика взяли до конкурсу іспанського фестивалю
11

"Зелена кофта" режисера Володимира Тихого змагатиметься у конкурсній програмі секції "New directors" Міжнародного фестивалю класу "А" у Сан-Себастьяні. Фестиваль триватиме з 20 по 28 вересня.

За сюжетом трилеру, в одному зі спальних районів Києва зникає 7-річний хлопчик - Михайлик. Міліція нічого не може вдіяти. Старша сестра, 13-річна Ольга береться шукати брата сама. Підозрює в його викраденні київського чиновника. Знаходить його дочку і за допомогою місцевої шпани б'є її за гаражами. Головну героїню грає киянка 14-річна Олександра Петько.

Над сценарієм Володимир Тихий працював три роки. Консультувався зі слідчими. Основні сцени знімали в Києві - на Старій Дарниці та Харківському шосе. Бюджет фільму становить $800 тис, половина - державні кошти. Ще половину дала київська кінокомпанія "Артхаус трафік". Національна прем'єра кінострічки запланована на першу половину 2014 року.

Щороку в секції "New Directors" фестиваль представляє підбірку з 20 дебютів та інших фільмів перспективних кінематографістів з усього світу. Головний приз - премія Kutxa-New Directors Award в розмірі € 50 тисяч вручається режисерові картини і прокатнику фільму на території Іспанії.

Престижний міжнародний кінофестиваль класу "А" у Сан-Себастьяні з моменту свого заснування в 1953 році вважається одним з найважливіших кінематографічних подій у світі. У його рамках вперше були показані такі фільми, як "Запаморочення" Альфреда Хічкока і "Мелінда і Мелінда" Вуді Аллена. Саме "Сан-Себастьян" став злітною смугою для успішної кар'єри тоді ще початківців режисерів Френсіса Форда Копполи і Педро Альмодовара.

Зараз ви читаєте новину «Український трилер про викрадення 7-річного хлопчика взяли до конкурсу іспанського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі