пʼятниця, 16 березня 2012 13:09

Українські вірші потрапили до каталогу найкращих дитячих видань

Українські вірші потрапили до  каталогу найкращих дитячих видань
Фото з сайту znaika.com.ua

"Рукавичка" творчої майстерні "Аґрафка" й "Казка про Старого Лева" Мар'яни Савки з потрапили до престижного щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу "Білі ворони 2012". Про це повідомляє блоґ про дитячу літературу "Книженя".

"Білі ворони" (White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Каталог вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої й підліткової літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премію Шолом-Алейхема присудили за збірку поезій

Він не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків і продавців книжок. Процес відбору проходить із-поміж 9 тисяч книжок, які щорічно надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки з усього світу. Фахівці обирають кілька десятків найкращих і пишуть на них рецензії, які відтак публікуються в "Білих воронах".

Згодом каталог та обрані книги бібліотека представляє на дитячому книжковому ярмарку в Болоньї, і тільки після цього "білі ворони" включаються у програми світових виставок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Воронина відмовилася від президентської премії через політику влади

У 2011 року до престижного каталогу "Білі ворони" ввійшла книга Василя Голобородька "Віршів повна рукавичка".

Ілюстрації до книг Мар'яни Савки виконав український художник та ілюстратор дитячих книжок Володимир Штанко. У 2011 році він вже потрапляв до "Почесного списку" найкращих сучасних книжок для дітей за видання "Вечори на хуторі біля Диканьки".

Зараз ви читаєте новину «Українські вірші потрапили до каталогу найкращих дитячих видань ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі