середа, 19 листопада 2014 18:21

У Трускавці відбудеться 5-й Міжнародний кінофестиваль

У Трускавці відбудеться 5-й Міжнародний кінофестиваль

З 27-го по 30-е листопада відбудеться черговий Трускавецький Міжнародний кінофестиваль "Корона Карпат".

5-й ТМКФ "Корона Карпат", що організований за підтримки Державного агентства України з питань кіно, цього року проведе міжнародний конкурс, ретроспективу, благодійну програму та круглий стіл щодо кіновиробництва.

До конкурсної програми увійшли 12 фільмів, серед яких є й такі фестивальні хіти як польська "Іда" Павла Повліковського (Польща висунула цей фільм на "Оскар"), чи аргентинський "Останній Елвіс" Арманда Бо. Так само в конкурсі є й дві українські стрічки — "Брати. Остання сповідь" Вікторії Трофіменко та "Креденс" Валентина Васяновича.

Цьогорічна ретроспектив буде присвячена творчості режисера, оператора та сценариста Юрія Іллєнка, а серед його фільмів будуть такі як "Криниця для спраглих", "Білий птах з чорною ознакою", "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія" та інші.

До благодійної програми, що не є частиною фестивалю, але проходить в його межах, входять фільми "Іван Сила" і "Молитва за гетьмана Мазепу…" та альманах короткометражок "Вавілон'13". Ця програма буде показуватися як у Трускавці, так і у Львові, а кошти з проданих квитків підуть на сім'ї тих, які втратили родичів в зоні АТО.

Одним з найважливіших на фестивалі має бути круглий стіл на тему "Реформація української кіногалузі", що триватиме протягом всього фестивалю. Важливість його полягає у актуальності теми та залучених у її обговоренні продюсерів, режисерів та кінокритиків, серед яких — Володимир Філіппов (продюсерський центр "ІнстайтМедіа", голова Громадської ради при Держкіно), Олег Щербина (компанія "Fresh Production"), режисери Михайло Іллєнко, Тарас Ткаченко та інші.

Також фестиваль організує поїздки цикавими місцями регіону для популяризації Львівської області як майданчику для кіновиробництва.

На фестиваль запрошені такі режисери і актори як Ахтем Сейтаблаєв, Валерій Жереги, Богдан Бенюк, Олексій Горбунов, Тетяна Гнєдаш, Лінас Вільджунас, Віктор Демерташ та інші. В межах фестивалю відбудеться закладення бронзової плити на Алеї кінослави українському фільму переможцю фестивалю 2013 р. "Хайтарма", режисера Ахтема Сейтаблаєва.

Зараз ви читаєте новину «У Трускавці відбудеться 5-й Міжнародний кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі