Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 11:59

У травні вийде книга спогадів Ади Роговцевої, над якою акторка працювала 10 років

У травні вийде книга спогадів Ади Роговцевої, над якою акторка працювала 10 років
Фото: kino-teatr.ru

Наприкінці травня вийде друком книга спогадів знаменитої української акторки Ади Роговцевої. Над "Свідоцтвом про життя" акторка працювала близько 10-ти років. Уперше її презентують в межах "Книжкового Арсеналу", що почнеться в Києві 24 травня.

Як зазначають у видавництві "Meridian Czernowitz" (у якому виходить книга), це буде своєрідна галерея портретів. Частина цього матеріалу – спогади про чоловіка, актора Кості Степанкова – вийшла окремою книгою "Мій Костя". У новій книзі Роговцева зосереджується на людях, які її виховували і з якими вона працювала. У цій книзі акторка згадує своїх рідних і близьких, відомих акторів і режисерів, але також прибиральниць, костюмерів, працівників сцени, без яких, на її переконання, не було б театру.

Окрім спогадів, до книги ввійдуть світлини з домашнього архіву родини Роговцевої-Степанкових. Свої мемуари Ада Роговцева писала російською та українською мовами.

Із книги "Свідоцтво про життя":

"В августе 1937 года, в городе Одессе, куда из Глухова перебралась семья, происходили бесконечные споры, как назвать младенца, родившегося 16 июля. Бабушка не соглашалась с папой, папа с мамой, мама с дядей... Наконец сошлись на Людмиле. "Людмила Николаевна Роговцева" должно было стоять в метрике. Регистрировать девочку в ЗАГС отправился отец новорожденной с братом матери. Дорогой в этот жаркий день Николай Иванович и Иван Митрофанович не пропустили ни одного пивного ларька. В результате из ЗАГСА они вернулись с метрикой на имя АДДЫ. Адой звали тогдашнюю возлюбленную дяди Вани. Моя мама пришла в неописуемый ужас. Мало того, что не Люда, а Ада, так еще и с ошибкой! Получив втык, папа и дядя Ваня поплелись назад исправлять. Так и зарегистрировали меня АДДА НИКОЛАЕВНА РОГОВЦЕВА. Исправленному верить..."

Зараз ви читаєте новину «У травні вийде книга спогадів Ади Роговцевої, над якою акторка працювала 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі