пʼятниця, 07 червня 2013 09:43

У травні українці здали міліції гранат, гвинтівок та кулеметів на цілий взвод

У травні українці здали міліції гранат, гвинтівок та кулеметів на цілий взвод
Фото: dt.ua

Гранати в кріслах, міни та снаряди на цілий взвод і 200 одиниць вогнепальної щодня - такий підсумок травневого місячника здачі зброї. Як розповіли в МВС, в минулі рази (останній місячник був восени 2012 року) люди в основному здавали патрони і мисливські рушниці, повідомляє Сегодня.

Цього разу багато українців розлучилися з потужною зброєю і боєприпасами. Наприклад, новими бойовими гранатами, мінами і навіть артилерійськими снарядами. Всього за місяць мирні громадяни здали майже 6 тис. вогнепалів (у перерахунку виходило по 190 щоденно, а минулого року за місяць здали трохи більше 3 тис.).

"У нас нещодавно стався такий випадок: у міліцію прийшла вдова прапорщика і розповіла, що, коли чистила крісло в будинку, всередині знайшла гранати. Злякалася, адже часто сиділа в цьому кріслі, зателефонувала до міліції і здала їх у відділок. Експертиза підтвердила, що одна з гранат - протитанкова. Мабуть, свого часу їх туди зашив її чоловік ", - розповіла нам співробітник прес-служби житомирської міліції Ольга Номерчук.

А от у Баришівці на Київщині місцевий житель здав мін, снарядів і гранат на цілий взвод з 20 осіб: 75 одиниць.

"У нас в області громадяни здали 346 одиниць зброї, в тому числі і армійської, більше 4 тисяч боєприпасів", - сказав речник київської облміліції Микола Жукович.

За його словами, в "засіках" українців були і кулемети в робочому стані, і карабіни, і снайперські гвинтівки, і револьвери.

"Нечасто, але трапляється, коли під час будівельних робіт наші громадяни знаходять німецьку або радянську зброю. Багато чого, що зберігалося в ящиках по 68 років, цілком робоче. Особисто доводилося бачити таку гвинтівку, в ній хіба що масло висохло, а так в робочому стані. Такі трофеї дуже цінують мисливці, щоб похвалитися ексклюзивом перед друзями. А в цілому зброї було здано - на дивізію", - сказали нам в МВС.

Зараз ви читаєте новину «У травні українці здали міліції гранат, гвинтівок та кулеметів на цілий взвод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути