вівторок, 23 серпня 2011 19:38

У Тернополі показали "чарівні та наївні" скульптури Олега Пінчука
16

Фото: Фото: Олена Дзік

Сьогодні у Тернополі уперше відкрили постійно діючу виставку відомого київського скульптора Олега Пінчука. У виставковому залі торгового центру "Атріум" експонується  9 його скульптур.

За словами митця, деякі з цих робіт він уже виставляв в інших залах, хоч і нечасто. А є і зовсім нові. Крім того, Пінчук привіз до Тернополя 9 картин всесвітньо відомої української художниці Марії Приймаченко. Ці полотна він зберігав у власній колекції. У залі вивісили лише 8 картин Приймаченко.

Як пояснив Gazeta.ua Пінчук, одну просто не змогли повісити – боялися зачепити електричну проводку у стіні. Організатор виставки тернопільський підприємець Тарас Демкура зазначив, що Тернопіль став першим містом, де відкрили виставку робіт Пінчука. Раніше у жодному обласному центрі такого не було.

Мер міста Сергій Надал висловив сподівання, що завдяки цій виставці вдасться привернути більшу увагу туристів. А також показати, що Тернопіль – це місто, що має свій потенціал.

А голова обласної ради Олексій Кайда зізнався, що виставлені роботи йому подобаються.

"Я, може, не розумію їх. Але вони мені просто подобаються. Такі чарівні, дитячі, наївні і добрі", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі показали "чарівні та наївні" скульптури Олега Пінчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі