середа, 18 березня 2015 17:10

У столиці вручать театральну премію "Київська Пектораль 2014"

У столиці вручать театральну премію "Київська Пектораль 2014"

Напередодні Міжнародного дня театру в Києві відбудеться урочиста церемонія вручення найстаршої в Україні професійної театральної премії "Київська Пектораль".

Церемонія нагородження номінантів відбудеться 23-го березня о 16.00 у Національній опереті України (вул. Велика Васильківська 53\3). За підсумками театрального сезону 2014 року переможців визначать у 14 номінаціях (серед них: "За кращу драматичну виставу", "За кращу музичну виставу", "За кращу дитячу виставу", "За кращу режисерську роботу", "За кращий акторський дебют" та інші).

У конкурсі беруть участь усі професійні театральні колективи Києва з виставами, які були створені протягом попереднього календарного року терміном з 1 січня по 31 грудня. Всього у 2014 році в Києві відбулось 88 прем'єр. Переможців визначає група експертів у складі фахівців — театрознавців, музикознавців, мистецтвознавців та журналістів, які спеціалізуються у галузі культури і беруть активну участь у поточному театральному процесі.

Перед церемонією, о 14.30, відбудеться прес-конференція за участю співголів Оргкомітету з присудження премії: директора Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діани Попової та голови правління Київського місцевого творчого відділення Національної спілки театральних діячів України, народного артиста Олексія Кужельного, а також представника від приймаючої сторони.

Зараз ви читаєте новину «У столиці вручать театральну премію "Київська Пектораль 2014"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі