понеділок, 25 січня 2016 15:30

У столичному музеї відкривається культурний простір

У столичному музеї відкривається культурний простір
Фото: kiev24.ua

26 січня в Музеї Історії Києва починає роботу проект Cultprostir Hub, який має перетворити музей на простір можливостей, який зможуть використовувати культурні активісти столиці для реалізації мистецьких, освітніх та виставкових проектів.

Для реалізації проектів організатори активно залучатимуть культурних активістів і волонтерів. Cultprostir Hub - це спільний проект Музею Історії Києва, громадської організації "Культурна Асамблея" та інтернет-платформи Cultprostir.

"Cultprostir Hub – надзвичайно важливий та перспективний проект, адже він запроваджує нові сучасні підходи в музейній діяльності. Ми хочемо змінити традиційне уявлення людей про музей, де відвідувачам, зазвичай, пропонується лише огляд експозицій, і перетворити його на один із ключових центрів культурного і творчого життя столиці. Впевнена, що ця ідея виявиться вдалою, і спільно з "Культурною Асамблеєю" та Cultprostir ми зможемо успішно реалізувати наші задуми" - каже перший заступник гендиректора Музею Історії Києва Тетяна Костенко.

В рамках Cultprostir Hub працюватимуть розмовні клуби з вивчання іноземних мов, школа культурної журналістики, лекторії, проекти з популяризації краєзнавства, виставки провідних майстрів сучасного мистецтва, презентаційні майданчики культурних і громадських ініціатив, медіа-клуб столичної арт-преси. Вперше в Україні створюватиметься документально-політичний театр.

Зараз ви читаєте новину «У столичному музеї відкривається культурний простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі