Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2013 12:03

У Раді не проголосували за святкування 60-річчя української співачки Квітки Цісик

У Раді не проголосували за святкування 60-річчя української співачки Квітки Цісик

Верховна Рада сьогодні не підтримала проект постанови про святкування 60-річчя з дня народження відомої української співачки, яка жила в США, Квітки Цісик.

За даний законопроект проголосували 208 народних депутатів при необхідних 226. "За" проголосували більшість депутатів з фракцій "Батьківщини", "Свободи" та "Удар", а також практично всі нефракційні. Партія регіонів дала найбільше голосів 24 голоси, комуністи постанову не підтримали. Для позитивного голосування не вистачило підтримки 18 депутатів.

Квітка Цісик була відомою в США співачкою українського походження, яка за свої кошти в 80-ті роки видала два альбоми українських пісень у своєму виконанні найвищої студійної якості. Квітка Цісик померла від раку в 1998 році.

У радянські часи її творчість в Україні була під негласною забороною. На початку цього року телеканал "Інтер" випустив спеціальний фільм, присвячений Квітці Цісик.

Зараз ви читаєте новину «У Раді не проголосували за святкування 60-річчя української співачки Квітки Цісик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі