середа, 02 жовтня 2013 15:02

У прокат виходить український фільм легендарної режисерки про "вічне повернення"
7

Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Презентація фільму в Києві

Завтра, 3 жовтня, в український прокат виходить новий фільм Кіри Муратової "Вічне повернення". Картина режисера вже побувала і на Римському кінофестивалі, і на фестивалі в Одесі.

"Зупинись. Живи, як ти живеш і воно само собою вирішиться. А тобі треба відволіктися, кудись відлетіти..." - каже героїня Ренати Літвінової у фільмі. Чоловік просить поради у своєї однокурсниці, яку давно не бачив. Він заплутався в стосунках з дружиною і коханкою.

У фільмі цю ситуацію повторюють різні пари акторів. "Її" та "Його" грають Рената Літвинова, Сергій Маковецький, Олег Табаков, Алла Демидова, Наталія Бузько, Віталій Лінецький, Георгій Делієв та інші.

"Щось мені набридають ці стереотипи, хочеться зробити зовсім іншу конструкцію - сюжетну, драматургічну... - каже Кіра Муратова про жанр фільму на прес-конференції у Києві під час презентації "Вічного повернення". - Деякі називають цей фільм концептуальним. Так, він концептуальний, але насправді - це гра слів, тому що будь-який твір мистецтва концептуальний. Хочеш - не хочеш, а все одно воно виникає з якоїсь концепції усвідомленої або неусвідомленої..."

Фільм знято у стилі "кінопроб". За сюжетом продюсер показує інвесторові кінопроби до фільму режисера, який помер. Кілька десятків разів різні пари акторів вимовляють один і той же текст, розігрують одну і ту ж ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить український фільм легендарної режисерки про "вічне повернення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі