пʼятниця, 06 квітня 2012 19:26

У Полтаві відкрили виставку 3-D картин
10

"Унікальність в тому, що робив її за власною методикою, мозаїчним цвітописом, спеціальним поєднанням кольорів", - розповів Олег Лазаренко
Фото: Фото: Сергій Рибалко

6 квітня в Полтавському Краєзнавчому музеї презентували виставку харківського художника Олега Лазаренка "Апостольські запричастя". На виставці автор представив 28 об'ємних картин із зображенням апостолів, викладених у вигляді мозаїки зі шматочків паперу.

"Унікальність в тому, що робив її за власною методикою, мозаїчним цвітописом, спеціальним поєднанням кольорів, - розповів Олег Лазаренко. - Кожна картина складається з маленьких, вручну розмальованих клаптиків паперу. Вони накладаються один на один, склеюються. Через це картина виходить об'ємною, схожою на середньовічну мозаїку. Закладаю в ній кілька образів. В центрі основний апостол, потім лики святих, звірі, якщо вони пов'язані з життям апостола".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Художники, які кажуть, що продають свої роботи по 30-50 тисяч, брешуть" - Поярков

Зблизька картини схожі на різнокольорові плями. Щоб побачити всі образи однієї, треба відійти на два метри й дивитися на неї під різними кутами.

Автор створював виставку п'ять років.

"Надихнули подорожі до Півночі Росії, побував у кожній Лаврі. Потім поїхав у Туреччину, Стамбул, був у печерах Сирії. Бачив фрески перших християнських храмів Візантії і печерних храмів Сирії". - повідомив Лазаренко.

Написав 50 картин, привіз 28, бо приміщення більше не вмістило Окрім Полтави виставка була в Харкові та Луганську.

Роботи Олега Лазаренка знаходяться в музеях і приватних колекціях України, Росії, США, Франції,Німеччини, Канади, Венесуели, Чехії, Куби.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві відкрили виставку 3-D картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі