понеділок, 13 травня 2013 15:16

У Ніжині хочуть закрити єдину книгарню, де продають літературу українською мовою

У Ніжині хочуть закрити єдину книгарню, де продають літературу українською мовою

Народні депутати від "УДАРу" Ірина Геращенко та Марія Матіос вимагають від міністерства освіти України і ніжинської влади припинити свавілля та відмовитися від планів щодо закриття єдиної у місті книгарні "Освіта", пише видання Українська правда.

Депутати направили відповідні звернення міністру освіти Табачнику, ніжинському міському голові і ректору місцевого вузу, які ухвалили рішення про виселення з приміщення книжкового магазину, повідомляє прес-служба партії.

Геращенко та Матіос наголосили, що книгарня "Освіта" працює з 1960 року і є єдиним спеціалізованим книжковим магазином у Ніжині, послугами якого користуються студенти, учні та вчителі всього району. Магазин має асортимент у 3 тисячі назв книжок, 95% з яких українською мовою.

"Ударівки" стверджують, що замість книгарні, яка працює на території педагогічного університету імені Гоголя, керівництво цього вузу планує відкрити приватну поліграфічну фірму. Геращенко і Матіос наголосили, що колектив книгарні вже заявив свій протест проти спроб виселення і готовий до страйку.

Зараз ви читаєте новину «У Ніжині хочуть закрити єдину книгарню, де продають літературу українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі