вівторок, 18 березня 2014 16:19

У Львові відкрили виставку ікон, присвячену Євромайдану
13

Фото: Ольга Швед

У львівській галереї сучасного сакрального мистецтва "ІконАрт" на вулиці Вірменській, 26 відкрили виставку картин "Реквіум", присвячену Героям "Небесної сотні" та Євромайдану. Львівські художники представили картини та ікони, які створили після подій у лютому в столиці.

19 куль від пістолету, кулемету та помпової рушниці використав у свої картині львівський іконописець Святослав Владика. Роботу назвав "Liberum Arbitriym".

"Малював на зменшеному фанерному щиті, з яким наші хлопці йшли на "Беркут". Де взяв усі кулі - не скажу, але кілька найшов на Майдані. З них утворив німб навколо голови Ісуса Христа. Він уособлює у собі образ наших хлопців революціонерів. Вони також принесли себе у жертву заради доброї християнської мети - справедливості та добра. А червона бандана уособлює кров, яку пролили активісти", - каже художник.

Львівський художник Сергій Радкевич представив найбільшу роботу на виставці - "Спас". Попередні три роботи, присвячені загиблим Героям Євромайдану він малював на мурах, дахах та у підвалах Львова.

На виставці також представлені роботи львівських художників Люби Яцків, Андрія і Оксани Винничків, Костя Марковича, Остапа Лозинського та і нших на тему подій на Майдані.
Триватиме виставка до кінця березня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку ікон, присвячену Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі