четвер, 24 липня 2014 19:18

У Львові презентуватимуть книгу віршів героя Небесної сотні

У Львові презентуватимуть книгу віршів героя Небесної сотні
Богдан Сольчаник. Фото: nebesnasotnya.in.ua

У п'ятницю, 25 липня, о 19:00 в дворику Музею Ідей відбудеться презентація збірки віршів Богдана Сольчаника "Кухні мого покоління". Тут читатимуть вірші загиблого на Майдані героя та слухатимуть гурт "Один в Каноє".

Презентацію організовують друзі Сольчаника.

"Після декількох місяців роботи над розшифруванням рукописів, малюванням ілюстрацій та обкладинки, технічною підготовкою до друку та інших паралельних процесів ми презентуємо дуже особливу для нас книгу – збірку віршів Богдана Сольчаника. Дуже запрошуємо на презентацію усіх, хто знав, любив, товаришував з Богданом", – повідомила подруга Богдана Сольчаника Ірина Швець. Щодо подальшого розповсюдження книги, вона розповіла: "Книгу продавати не будемо. Всі, хто захоче, зможуть отримати її на презентації в п'ятницю. Тираж – 1 тис. примірників. Порозвозимо по бібліотеках, передамо в Старий Самбір (де народився Богдан, – Gazeta.ua.).

Друзі Богдана Сольчаника в кінці травня оголосили про збір коштів на встановлення у читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка електронної дошки, на якій можна буде переглянути публіцистичні та академічні праці Богдана, вірші, фото із ним, а також спогади про нього. Кошти зібрано. Очікується, що дошку встановлять восени.

Богдан Сольчаник – дослідник та соціолог, який трагічно загинув в Києві на Майдані 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У Львові презентуватимуть книгу віршів героя Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі