четвер, 17 травня 2012 16:30

У Луцьку маршрутники вмикатимуть вірші замість шансону

У Луцьку маршрутники вмикатимуть вірші замість шансону

Пасажири маршрутних таксі в місті Луцьк з червня зможуть слухати українську прозу і поезію замість уже традиційних "російського шансону" і російською поп-музики.

Влітку в Луцьку стартує проект "Відчуй себе європейцем. Читай українську літературу". Він передбачає, що пасажири маршруток зможуть послухати вірші чи прозу у виконанні українських діячів мистецтва, таких, як письменник Володимир Лис або музикант Сашко Положинський.

За задумом ініціаторів акції - громадської організації "Центр ефективної комунікації" і радіостанції "Луцьк" Волинської обласної державної телерадіокомпанії - водії маршруток будуть транслювати в салонах маршруток записи української літературної спадщини, що звучать в ефірі радіо.

Представник "Центру ефективної комунікації" Олена Сидоренко розповідає, що вже досягнута домовленість з власниками маршрутних таксі про сприяння. Вона сподівається, що місцева молодь почне більше цікавитися українською культурою, коли почує, що її пропагують відомі і шановні земляки.

Популярний співак Сашко Положинський, наприклад, в радіоефірі знайомить слухачів з творчістю українського поета Степана Руданського.

В "Центрі ефективної комунікації" відзначають, що деякі жителі Луцька не раз скаржилися на засилля іноземних пісень, які вони змушені терпіти, перебуваючи в маршрутці. Пасажирам доводиться слухати те, що подобається водієві: як правило, вибір падає на радіостанції, формат яких побудований на російській поп-музиці або шансоні.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку маршрутники вмикатимуть вірші замість шансону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути