пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:41

У Києві зняли азербайджансько-український фільм "Сакура" про любителя квітів

У Києві зняли азербайджансько-український фільм "Сакура" про любителя квітів
Фото: telekritika.ua

Азербайджанські та українські кінематографісти завершили в Києві зйомки короткометражного художнього фільму "Сакура".

Для участі у фільмі з Баку був запрошений заслужений артист Азербайджану Айшад Мамедов, який виконав у картині головну роль. Його партнеркою у фільмі стала актриса українського театру ДАХ Тетяна Гаврилюк.

Режисер картини Новруз Хікмет наголошує на тому, що особливим задоволенням для нього було працювати з командою, яка робила все можливе для втілення режисерського задуму.

"Сценарій я написав три роки тому в Баку, незабаром після цього переїхав до Києва. Весь цей час мріяв зробити фільм, але найважливіше було зібрати команду однодумців, людей з якими приємно знаходитися поряд не тільки на знімальному майданчику, але і в повсякденному житті. А ще дуже складно почати що-небудь у чужій країні, яка не дуже поспішає розкрити свої обійми", - говорить Новруз Хікмет.

Сюжет картини занурює глядача в ірраціональний внутрішній світ головного героя, сенсом життя якого є вирощування квітів. "Його тендітна гармонія порушується раптовою смертю. Вона трапляється по сусідству і такою ж раптовою появою молодої жінки. Намагаючись придушити зростаючий інтерес до нової сусідки, герой ще більше концентрується на своїх рослинах, які є для нього ідеальною моделлю світу. Але потяг його непереборний", - йдеться в анотації стрічки.

Новруз Хікмет каже, що стрічка "Сакура" розрахована на міжнародний прокат та буде показана на різних кінофестивалях.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зняли азербайджансько-український фільм "Сакура" про любителя квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі